Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Svítící obojky pro psy - konec hledání vašeho miláčka ve tmě!

S nástupem zimního času se brzy stmívá. Zatímco v létě mohl váš pejsek lítat po parku a vy jste ho pořád měli na očích, teď se smráká už brzy odpoledne. Abyste svého kamaráda neztratili z dohledu ani v té největší tmě, pořiďte mu svítící obojek. Je praktický, zvyšuje bezpečnost vaši i vašeho psa. Jaké typy svítících obojků pro psy a kočky existují? Jak je vybrat a kolik vás budou stát?

 

 

Podzim a zima je ve znamení brzkého stmívání. Snižuje se viditelnost řidičů, chodců i cyklistů. Ke tmě se přidávají často i mlhy a sychravé počasí. Co to znamená? Všichni hůř vidí. Při procházce s vaším pejskem ho snadno můžete ztratit na dohled. Stejně tak ho může přehlédnout řidič automobilu, cyklista anebo chodec – především, pokud je pejsek malý. Stále víc majitelů psů proto svým miláčkům pořizuje svítící obojky. Jsou užitečné i hezké.

Reflexní prvky jsou pro bezpečnost důležité. Ne nadarmo by měli mít chodci reflexní vestu nebo jiné označení, pokud jdou ve tmě pěšky. Na podobné bázi funguje i svítící obojek pro psy nebo kočky.

Výhody svítících obojků pro psy a kočky

  • Zvyšují viditelnost psa pro chodce, řidiče nebo cyklisty. Ve tmě lze totiž neoznačené zvíře snadno přehlédnout. Svítící obojek je výborným identifikačním prvkem ve tmě.
  • Pejska snadno uvidíte a minimalizujete riziko, že se vám v parku zaběhne a vy ho ve tmě těžko budete hledat.
  • Jsou výhodné i pro majitele pejsků se zahradou, pejska máte snadno pod kontrolou a i na dálku vidíte, ve kterém tmavém koutě zahrady zrovna očmuchává roh.
  • Svítící obojky nejsou drahou investicí. Pořídíte je za několik stokorun.
  • Snadno se ovládají a pejsky vůbec neruší.
  • Vybírat můžete z různých velikostí (vyrábí se obojky pro malá, střední i velká plemena) i designů.
  • Značkové svítící obojky jsou odolné vůči povětrnostním vlivům. Můžete je používat v každém počasí.

 

 

Typy svítících obojků pro psy a kočky

Zatímco reflexní prvek je nutné napřed nasvítit, aby byl ve tmě vidět, svítící obojky pro psy a kočky, jak už název napovídá, samy svítí nebo blikají. Vyrábí se hned v několika různých velikostech a provedeních. Vybírat můžete z obojků drobných, která jsou určená pro malá plemena, stejně jako z velkých obojků pro vaše obrovské psí miláčky. Svítící obojky mají nastavitelnou délku, podobně jako klasické obojky, takže pejskovi je utáhnete tak, aby mu byly pohodlné.

Zvolit si můžete i z různých designů obojků. Co třeba tygrovaný nebo maskáčový obojek, které vás osloví svou originalitou a vašeho pejska promění třeba v malého tygra. Svítící obojky jsou zpravidla vybavené LED technologií a většina z nich umožňuje volbu z několika druhů svícení – přepínat můžete mezi stálým svícením, blikáním nebo ještě rychlejším blikáním. Zvolíte si tak způsob, který bude nejvíc vyhovovat vám i vašemu psímu kamarádovi. Stejně tak si můžete vybírat většinou i z několika barev svítících obojků – třeba ze žluté, oranžové, červené, růžové, modré, zelené anebo bílé. Se svítícím obojkem se tak nikdy nebudete nudit.

 

 

Praktické parametry svítících obojků

Svítící obojky jsou krásné, ale co praktická stránka věci? Vydrží? Kolik stojí a jak se nabíjí? Většina svítících obojků je napájena vyměnitelnou knoflíkovou baterií. Její výdrž záleží zejména na kvalitě použité baterie a intenzitě používání obojku. V běžném provozu se výdrž baterie pohybuje kolem 1 až 3 měsíců.

Obojky mají nastavitelnou délku, takže je uzpůsobíte potřebě pejska. Prodávají se ve třech základních velikostech: pro malé, střední a velké psy. Svítící obojky jsou vyráběné z kvalitních materiálů, jsou odolné a vodotěsné, takže a zvládnou i proměny počasí, se kterými je třeba hlavně na podzim a v zimě prostě počítat.

Svítící nebo blikající obojky pro psy a kočky jsou praktické a užitečné. Jejich cena se pohybuje řádově kolem několika stokorun, a to v relaci od nějakých 290 do 490 korun (záleží především na velikosti, značce a funkci obojku).

 

 

Oblíbené svítící obojky pro pejsky

K nejprodávanějším obojkům patří například Reedog Colour svítící obojek pro malé, střední a velké psy. Tento svítící obojek nabízí 3 druhy svícení (stálé svícení, blikání a rychlé blikání), i několik barev (žlutá, oranžová, červená, růžová nebo modrá). Vybrat si můžete hned z několika velikostí od S (délka 22 až 40 cm), přes M (délka 32 až 50 cm) až po L (délka 42 až 60 cm). Designově zajímavý je například maskáčový Reedog svítící obojek pro malé a střední pejsky, nebo můžete svého pejska obléknout do svítícího obojku ve stylu geparda.

 

 

Svítící kšíry pro kočky a malé pejsky

Pokud k vašim domácím mazlíčkům patří i kočky, můžete je také vybavit svítícím bezpečnostním prvkem. V tomto případě jsou to především svítící kšíry pro kočky a malé pejsky. Podobně jako u svítících obojků můžete volit z různých modulů svícení nebo barev.  

 

 

Svítící přívěsky

A když se vám nechce z jakéhokoli důvodu kupovat nový obojek? Je tady ještě jedno řešení. Jsou to svítící přívěsky. Snadno ho upevníte na jakýkoli obojek. Zvolit si můžete ze tří druhů svícení (stálé svícení, blikání a rychlé blikání), stejně jako z různých barev.

Svítící a blikající obojky pro psy a kočky zvýší bezpečnost vašeho čtyřnohého kamaráda. A vám ušetří nějakou tu vrásku navíc, protože i v té největší tmě pejska uvidíte. Stačí si jen vybrat svítící obojek, který vám bude vyhovovat.