Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Stopovací vodítka pro společná dobrodružství

Váš čtyřnohý miláček nepřiběhne na první přivolání? Nic si z toho nedělejte. Zvláště, pokud s tréninkem začínáte. Stopovací vodítka jsou užitečným nástrojem pro výcvik a kontrolované chování psů při procházkách. Vodítko dopřeje našemu čtyřnohému parťákovi volnost a my páníčci můžeme mít klid.

Je to dlouhé a pevné vodítko určené především k navigaci psa a nácviku povelů přivolání, ale i aportu a odnaučení některých zlozvyků, jako např. skákání, pronásledování čehokoli, co se pohybuje a obstarávání si potravy v křovích a koších. Nejčastěji se setkáváme s výběrem od 5 až 15 metrů. 

Při procházce použijte stopovací vodítko až ve chvíli, kdy je pejsek klidný a kdy mu nehrozí nebezpečí. Při chůzi by tedy mělo být vodítko prověšené, jako by byl pejsek „na volno“. Neměla by být natažená a v případě potřeby přidupáváme. Mít psa pod kontrolou je základ!

Šikovné je si na vodítku udělat v určitých vzdálenostech uzlíky, které pomůžou při “dobrzdění” do hustého křoví. Taky je dobré si nechat alespoň ¼ délku šňůry za sebou, aby pak nemuseli psa honit nebo jim neutrhl při škubnutí ruku. Skvělou pomocí je určitě také postroj. Když už z mnoha různých důvodů ke škubnutí dojde nebo si jen psa potřebujeme přitáhnout, postroj tlak vodítka rozloží a nedojde k namožení krčních svalů. A samozřejmě nezapomeňte pejska průběžně odměňovat pamlsky.

 

Stopovací vodítko Reedog

Reedog Training stopovací vodítko je nejlepší na trhu díky kvalitnímu materiálu a jednoduchém designu. Vodítko je vyrobeno z kvalitního a pevného nylonu, které je hladké, flexibilní a poskytne maximální pohodlí při venčení. Na jedné straně má pevně připojenou kovovou karabinu a na druhém konci má komfortní a příjemné poutko na ruku. Vodítko je vhodné pro malá i velká plemena psů. Naleznete ho v délkách 5, 10 nebo 15 metrů.


Související produkty

Reedog training stopovací vodítko Reedog training stopovací vodítko
Varianty (3)
15 m 10 m 5 m

Reedog training stopovací vodítko

Skladem, ve čtvrtek 2. 5. u vás
249 Kč

Porovnat