Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Dvířka pro psy a kočky vám ušetří teplo i čas!

Občas doma děláte vrátného. Napřed chce ven váš pejsek, protože něco zaslechl na zahradě. Potom si žádá o vypuštění kocour. Za chvíli zaštěkne pejsek, že chce zase domů. Po další půl hodině se o své hlásí kocourek. Šetřete svůj čas a nervy. Pomůžou vám dvířka pro psy a kočky, se kterými budou vaši čtyřnozí přátelé samostatní. Oceníte je i nyní v zimě, kdy vám uspoří peníze, protože tím neustálým otevíráním a zavíráním vchodových dveří samozřejmě uniká teplo.

Každý máme své potřeby. I váš pes a kočka. Jednou chtějí dovnitř, podruhé ven. Otevírat a zavírat neustále hlavní domovní dveře je únavné a neúsporné. Má to ale snadné a praktické řešení, které oceníte vy i vaši chlupatí miláčkové. Pořiďte jim speciální dvířka pro psy a kočky. Instalovat je můžete například u garážových vrat nebo vchodových dveří, podle toho, kudy svá zvířata pouštíte. Vybírat můžete z různých velikostí, typů nebo barev.

 

Jsou dvířka pro psy a kočky výhodná?

Dvířka pro psy a kočky jste možná zaregistrovali v některém za amerických filmů nebo kreslených seriálů. Nyní jsou k dostání také v tuzemsku! Výhodou je, že průchozí dvířka pro psy a kočky zajistí vašim mazlíkům pohodový a svobodný průchod dovnitř i ven. Osvobodí i vás – přestanete jim donekonečna posluhovat a v zimě ušetříte poměrně velkou část energie – je totiž rozdíl, pokud otevíráte velké vchodové dveře, nebo pokud se zvíře protáhne nepoměrně menším otvorem.

Je důležité podotknout, že samotná instalace dvířek pro psy a kočky je jednoduchá a zvládne ji i méně zručný domácí kutil. Při výběru dvířek nemusíte ani zohledňovat materiál dveří nebo je dokonce měnit. Dvířka lze totiž namontovat do všech materiálů dveří nebo zdí, ať už je to dřevo, kov, PVC, sklo nebo dokonce cihly.

Výhodná dvířka pro psy a kočky

  • Svoboda pro vás i pro vaše zvíře.
  • Úspora vašeho času a tepelné energie.
  • Už žádné podrápané vchodové dveře.
  • Už žádné loužičky po vašem návratu z práce.
  • Méně stresu pro vás i vašeho miláčka.

 

 

Dobře, ale co nevýhody dvířek pro psy?

Napadá vás také, že s instalací dvířek pro psy nebo kočky si domů můžete pozvat nezvané hosty? Třeba myši nebo dokonce krysy? Bojíte se průvanu, protože si představujete, že dvířka příliš neizolují a navíc vznikne na obálce vašeho domu další místo, kterým může energie unikat? Není to tak docela pravda. Kvalitní dvířka totiž dobře přiléhají.

Záleží i na způsobu otevírání a zavírání. Moderní dvířka na psy nejsou pouze mechanická, ale vybrat si je můžete podle jejich funkce – zvolit můžete i dvířka na magnet, na čip nebo dokonce na tzv. Infra-Red dvířka. Jak se mezi sebou liší?

  • Mechanická dvířka – jsou vybavená manuálním otevíráním pro kočky nebo psy. Průchod dvířky je snadný a pohodlný oběma směry. Dvířka jsou odolná vůči povětrnostním podmínkám. Uzavírají se pomocí zásuvného flapu.
  • Magnetická dvířka – jsou vybavená silným magnetem, který zajistí bezpečné dovření dvířek a zamezí průvanu (například při silném větru).
  • Dvířka ovládaná čipem – moderní dvířka pro kočky a psy otevře jen zvíře, které na svém obojku nosí správný elektronický čip.
  • Infra-Red dvířka – tato průchozí dvířka představují nejmodernější řešení, které pracuje s technologií infra-red otevírání – otevřou se tehdy, když se přiblíží kočka nebo pejsek se speciálním infra-red klíčem na krku.

Kvalitní dvířka pro psy nebo kočky dobře izolují, jsou vybavená bezpečnostním zámkem, takže se nechají například na noc nebo přes dovolenou uzamknout a zneprůchodnit. Některé z dvířek mají i speciální štětinky po okraji flapu, takže je zajištěn tichý průchod zvířete.

 

Montáž dvířek pro psy a kočky zvládnete

Při výběru dvířek pro psy a kočky sledujte rozměry, možnosti instalace i jejich použití. Pejska si pořádně změřte a potom teprve dvířka vyberte – zohledněte jeho výšku i šířku. Vyrábí se dvířka pro docela malá plemena až po největší rasy.

Většinou byste dvířka měli zvládnout namontovat sami. Potřebovat budete především elektrickou pilku, křížový šroubovák, vrtačku, tužku a metr.

  • Změřte si výšku vašeho psa, spodní část dvířek by měla dosahovat zhruba k začátku jeho hrudníku, tak se bude zvířeti pohodlně vcházet a vycházet. Pamatujte, že pejskové se dvířky neplazí, ale prolézají (napřed prostrčí hlavu, potom přední nohy, trup a nakonec zadní nohy).
  • Změřte si rozměry dvířek a obkreslete si je na dveře.
  • Pilkou vyřízněte do dveří otvor.
  • Dvířka potom upevněte podle návodu od výrobce šrouby.
  • Při montáži zohledněte materiál dveří – v případě skleněných raději přenechejte práci odborníkovi.

 

Nácvik psa na dvířka

Když jsou dvířka hotová, měli byste s nimi pejska seznámit. Je to podobné jako při každém jiném výcviku. Ukažte zvířeti, že se nemá čeho bát. Většina psů hned první den pochopí, že dvířka byla stvořena k jejich pohodlí a svobodě. Bojácnějším pejskům nechte dvířka několik dní otevřená (bez záklopky) a pokud jimi prolezou, odměňte je pamlskem. Dávejte si pozor, aby klapka nespadla a pejsek se nelekl.

 

Jakou značku dvířek vybrat?

Mezi nejnznámější a na světe nejprodávanější patří dvířka StayWell od firmy Petsafe. Kvalita těctho dvířek je vynikající a v nabídce mají několik druhů. Můžete si vybrat dvířka na čip, megnaet nebo obyčejné. Dvířka jsou ve velikostech pro kočky a malé, střední i velké psy. Další vynikající dvířka jsou od české firmy Reedog. Tato dvířka mají hlavní výhodu v technologii Silent, díky které nedochází k tzv. cvakání / bouchání při otevírání a zavírání. Dvířka mají na boku speciální štětinky po celém okraji flapu, které zajistí maximálně tichý průchod psa nebo kočky.