Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Nejlepší GPS lokátory, obojky a trackery pro psy i kočky

Máte doma útěkáře, nebo jen chcete mít psa pod neustálou kontrolou, kde se právě v konkrétní moment pohybuje? GPS lokátor připevníte jednoduše na obojek a budete mít vašeho miláčka neustále pod kontrolou nad tím, kde se právě pohybuje. GPS obojky jsou vyráběné v různých provedeních a velikostech. Na trhu proto najdete modely, které sedí velmi drobným pejskům nebo kočičkám, stejně jako sledovací obojky pro velké psy

 

 

Jak vůbec fungují lokátory?

Sledovací obojek využívá moderní GPS technologii, kterou znáte například z mobilu nebo navigace. Prostřednictvím GPS dostává majitel psa přesnou informaci o aktuální poloze svého čtyřnohého přítele. Monitoring psa probíhá prostřednictvím komunikace mezi sledovacím obojkem, který pejsek nosí a základovou stanicí. Některé propracovanější modely komunikují s mobilním telefonem majitele, takže mu pošlou informaci třeba o tom, že se pejsek vzdálil ze zahrady nebo domu.

Jaké druhy GPS obojků jsou? 

Profi GPS obojky (vysílačka v ruce + obojek) Jedná se o rádiové GPS obojky s technologií GPS s podporou GLONASS VHFPokrytí signálem je takřka všude. Obojek funguje i v těch nejhlubších lesích. Hodí se tak pro profesionály. Myslivce, záchranné složky, kynologické brigády atd. Výhodou u těchto obojků je lepší signál = 100% přesnost zobrazení a fungují všude. Dále nemusíte platit žádné poplatky za data. Nevýhodou je nutnost nosit vysílačku a vyšší pořizovací cena.

Běžné GPS obojky (obojek + aplikace v telefonu) fungují na běžném GSM signálu a mají zabudovanou simkartu. Obojek je přijímač signálu a zobrazuje výsledek v aplikaci telefonu. Přesnost základních obojků se pohybuje okolo 10-50 metrů. Výhodou těchto obojků je nízká pořizovací cena a jednoduché ovládání přes aplikaci v mobilu. Nevýhodou je nutnost platit data (u většiny výrobců, někteří ale dávají zdarma). Další nevýhodou je, že signál funguje pouze tam, kde fungují operátoři. Pokud bydlíte někde u lesa, v horách apod. GPS obojek nebude 100% přesný. 

 

Pro jaké psy jsou sledovací obojky a lokátory vhodné?

GPS obojky jsou vyráběné v různých provedeních a velikostech. Na trhu proto najdete modely, které sedí velmi drobným pejskům nebo kočičkám, stejně jako sledovací obojky pro velké psy. Lokátory si přitom oblíbí všichni majitelé psů-útěkářů nebo lidé, kteří chtějí mít svého psa neustále pod kontrolou a chtějí vědět, kde se právě v konkrétním moment pohybuje. Není to jen sledování nebo lokalizace vašeho psa. GPS obojek oceníte také při profesionálním výcviku, například v lese, kdy potřebujete dát pejskovi určitou míru volnosti, ale zároveň ho potřebujete mít pod kontrolou. Sledovací obojky si oblíbili také myslivci, kteří je uplatňují při naháňkách.

 

Jaké funkce GPS lokátory mají?

  • Lokalizace – základním a tím nejdůležitějším parametrem je lokalizace psa nebo kočky. Tuto funkcí má každý Gps obojek, ale liší se pouze v tom jak zobrazují polohu - buď v aplikaci v telefonu nebo na ruční vysílačce. Také se liší dosahem. Rádiové GPS obojky mají dosah maximálně 30km od vysílačky v ruce a  běžné GSP obojky, které fungují na GSM signálu mají neomezený dosah. Fungují všude kde je pokrytí GSM sítě operátorů. 
  • Virtuální ohradník – většina GPS obojků a lokátorů disponují užitečnou funkcí virtuálního ohradníku. Na vysílačce nebo v mobilní aplikaci si jednoduše nastavíte zónu buď ve tvaru kolečka, čtverce a nebo úplně ručně. Pokud pes tuto zónu opustí, obojek vás upozorní notifikací, že pes přešel přes danou zónu. Těchto zón si můžete nastavit více. Jednoduše tak budete mít přehlede o pohybu vašeho psa, když opustí např. vás pozemek.
  • Počet psů napojených na GPS – některé sledovací obojky jsou určené pro více než jednoho psa, resp. stačí si zakoupit více přijímačů (obojků) a propojit je s vysílačem. Pod kontrolou tak můžete mít celou svoji smečku.
  • Zobrazení polohy psa – pro běžné použití jsou ideální GPS obojky na SIM kartu, kde můžete sledovat polohu psa přímo z Vašeho smartphonu, tabletu anebo na PC. Propracovanější modely vám nabídnou zobrazení prostřednictvím různých aplikací, na mapách nebo přímo na vysílačce, což oceníte především v terénu.

 

 

Jak vybrat GPS obojek?

  • Dosah sledovacího obojku a jeho funkce – vyberte tyto parametry s ohledem na využití sledovacího obojku. Pro výcvik psa v terénu zvolte obojky kombinující GPS a výcvikové funkce. Přednost dejte obojkům s dosahem několika kilometrů. Například pomocí profesionálních GPS obojků (neboli rádiových GPS obojků) můžete sledovat aktuální polohu svého psa až do vzdálenosti 16 km, a to v nejnáročnějším terénu.
  • Vodotěsnost GPS obojku – je jasné, že pro práci v terénu je nutné, aby byl obojek (přijímač i vysílač) odolný vůči námaze, opotřebení a povětrnostním vlivům. Levnější sledovací obojky zvládnou běžný déšť, ale nikoli celé ponoření do vody. Proto pro výcvik sáhněte po co nejdokonalejších přístrojích, které zvládnou všechny možné podmínky.
  • Počet psů napojených na GPS – některé sledovací obojky jsou určené pro více než jednoho psa, resp. stačí si zakoupit více přijímačů (obojků) a propojit je s vysílačem. Pod kontrolou tak můžete mít celou svoji smečku.
  • Zobrazení polohy psa – pro běžné použití jsou ideální GPS obojky na SIM kartu, kde můžete sledovat polohu psa přímo z Vašeho smartphonu, tabletu anebo na PC. Propracovanější modely vám nabídnou zobrazení prostřednictvím různých aplikací, na mapách nebo přímo na vysílačce, což oceníte především v terénu.
  • Výdrž baterie - velmi důležitým kritériem pro výběr vhodné obojku je jeho velikost a tím i výdrž baterie. Čím menší zařízení, tím menší baterie a výdrž. Běžná výdrž GPS obojku se pohybuje v řádu několika dnů, některé GPS však vydrží i několik týdnů i či měsíců.
  • Kompas a další data - profesionální gps obojky disponují i kompasem, který vám ukazuje směru běhu psa. Dále zobrazuje data o rychlosti běhu, směru, případně i zaznamenávají štěkot psa (hodí se pro lovecké účely) 
  • Historie trasy - většina GPS lokátorů disponuje funkcí historie trasy. Jednoduše se můžete podívat na trasu pohybu psa nebo kočky i měsíc dozadu. Vidíte tak detailní pohyb a můžete zjistit příčinu, proč opouští váš pozemek. 

 

8 nejlepších GPS obojků na trhu!

Tractive GPS lokátor pro psy a kočky

Rakouský výrobek Tractive je jedničkou mezi lokátory zajištěním provozu pomocí GMS signálu. Obvyklé výpadky vyřešil Tractive využitím kombinace mobilních sítí s nejspolehlivějším pokrytím. Tractive GPS je určen pro domácí mazlíčky i jiná zvířata, která potřebujete hlídat či sledovat. Pomocí prohlížeče na PC, tabletu nebo použitím jedné z bezplatných aplikací pro chytrý telefon okamžitě zjistíte , kde se na Váš miláček právě nachází.  Lokátor Tractive aktualizuje polohu pejska každé 2 sekundy a dosah je omezený pouze pokrytým GMS signálu.  Umožní prohlédnout i historii trasy a vyznačení poslední známe pozice. Tractive dokáže vzdáleně aktivovat světlo umístěné na lokátoru, což vám pomůže najít vašeho tuláka i ve tmě.  Miluje déšť , nebo se rád prohání v kalužích? Vůbec nevadí! Tractive je vodotěsný, na dlouhé koupání v rybníku to ovšem není.  Tractive vlastní i funkci Safe Zone ( virtuální plot) , který Vás okamžitě upozornění  pokud Váš pes opustí vymezené hranice. Baterie se plně nabije za 2 hodiny a v plném provozu vydrží 2-5 dní. Při aktivaci produktu Tractive je potřeba vybrat si a uhradit ze dvou možných tarifů BASIC a PREMIUM na měsíc, 12 měsíců nebo 24 měsíců . V rámci vyššího tarifu můžete vyžívat i další funkce aplikaci. 

 

 

Tractive GPS obojek pro kočky 

O kočkách je známo že mají duši tuláka a i když se snažíme udržet je v teple domova, rády chodí na průzkum okolí. Proto firma Tractive myslela i na kočky, díky kterým budete vždy znát přesnou polohu vašeho domácího mazlíčka. Vaše chlupaté štěstí můžete sledovat v reálném čase pomocí  PC, mobilu či tabletu, dokonce se můžete podívat kde vaše kočička byla.  GPS je k dispozici za měsíční , 12 měsíční a 24 měsíční předplatné, což pokrývá přenos dat, takže budete moci sledovat svého miláčka nepřetržitě. Lokátor pro kočky funguje ve více než 150 zemích. Tractive GPS je vhodný pro mazlíčky o hmotnosti nad 3,5 kg s obvodem krku 19-30 cm. Jakmile kočka opustí virtuální bezpečnou oblast ( safe zona ) , dostanete upozornění na Váš mobilní telefon. Prší, nebo se ráda prohání v kalužích? Nevadí! Lokátor pro kočky je 100% vodotěsný.

 

 

 

Tractive GPS obojek pro psy

Hledáte GPS obojek , který Vám umožní sledovat polohu vašeho psa kdykoliv a kdekoliv? GPS lokátor jednoduše připevníte  praktickým úchytem na obojek. S GPS Tractive uvidíte pohyb vašeho domácího mazlíčka v reálném čase i všechna místa, která navštívil. Funkce virtuálního plotu vám pošle upozornění, když pes opustí oblast, kterou jste označili za bezpečnou ( dvorek, čtvrť). Díky GPS Tractive budete také informováni o aktivitě vašeho psa , jak moc se během dne pohybuje a jaký vliv to má na jeho zdraví a kondici. Z různých variant plánů předplatného můžete po uhrazení sledovat svého zvířecího miláčka nepřetržitě. Psa můžete sledovat pomocí mobilu, tabletu a počítače, dokonce Vám zobrazí i vaši aktuální vzdálenost od zvířete. GPS lokátor můžete vyžít ve více než 150 zemích. GPS Tractive je vodotěsný! Sníh, kaluž nebo déšť nebude žádným problémem, lokátor je vodotěsnýPo 2 hodinovém nabití vydrží v provozu 2-5 dnů, při poklesu baterie na 10% přijde na Váš mobilní telefon upozornění. Doporučujeme pro psy o hmotnosti vyšší než 4 kg.

Tractive GPS XL Tracker pro psy

Tractive XL je speciální GPS lokátor pro velká plemena. Disponuje velkou baterií s výdrží až 6 týdnů v závislosti na pokrytí sítě a užití. Tractive ukazuje nejen to, kde byl váš domácí mazlíček před několika minutami, ale umožňuje vám sledovat pohyb mazlíčka v reálném čase. Aktivujte funkci Live Tracking a vzápětí na displeji uvidíte celou trasu, kudy váš mazlíček běží a především kterým směrem, díky čemuž můžete i odhadnout, kam má pravděpodobně namířeno. Tractive XL nabídne i historii trasy, které zvíře urazilo. Pokud zvíře opustí Vámi nastavenou bezpečnou zónu ( virtuální plot), Tractive Vás upozorní notifikací na Váš displej. Díky integrovanému GPS lokalizátoru a SIM kartě totiž budete vždy naprosto přesně vědět, kde se váš domácí mazlíček právě nachází. Stačí se pouze podívat do aplikace chytrého telefonu nebo také na mapu v internetovém prohlížeči, pokud chytrý telefon nevlastníte. GPS XL Tracker odesílá pravidelné aktualizace o poloze vašeho domácího mazlíčka, přičemž frekvence aktualizací se zvyšuje úměrně pohybové aktivitě zvířete. Z aplikace můžete vzdáleně aktivovat světlo integrované na zařízení, což vám pomůže ztracené zvířátko nalézt i za snížených světelných podmínek. Případně můžete aktivovat zvukový signál, což hledání ztraceného zvířete ještě více usnadní. 

 

Invoxia GPS tracker pro psy i kočky

Bojíte se riskovat, že se Vám domácí mazlíček zaběhne? Díky svým malým a lehkým rozměrům 42x24x17xmm a váží 15g je vhodná pro kočky, psy a malá domácí zvířata. Lokátor připevníte na jakýkoliv obojek , spárujete s aplikací a můžete sledovat pohyb vašeho psa v reálném čase s přesnými body a vyznačenou cestou zvířete nebo zpětně bez omezení vzdálenosti. Invoxia funguje bez použití mobilní sítě a bez poplatků za datové služby, které nabízí na 3 roky ZDARMA. Invoxia se nabíjí USB kabelem po dobu 60-90minut a v provozu vydrží 1-3 měsíce, což je ve srovnání s podobnými výrobky s několikadenní výdrží o dva řády výš, na pokles baterie pod 20% Vás upozorní mobilní aplikace.  Invoxia je vybavena i funkcí virtuálního plotu, která Vás upozornění, když pes vstoupí nebo opustí určenou oblast, kterou jste označili za bezpečnou ( dvorek, čtvrť). Invoxia je vodotěsná s ponořením do 1m.

 

Dogtra Pathfinder

Dogtra Pathfinder patří mezi profesionální GPS lokátory, vhodný pro lovecký a záchranářský výcvik a pro náročné majitelé psů. Jedná se o vysoce profesionální GPS lokátor s integrovaným obojkem pro náročný a specializovaný výcvik psů. Je důmyslný, chytře konstruovaný a spolehlivě precizní. S Dogtra Pathfinder neztratíte dech v náročném terénu ani hustém lese. Každého psa individuálně korigujete na škále 0 - 100 úrovní intenzity kontinuálního či momentálního impulsu. Propojením GPS a aplikace ve vašem smartphonu objevíte funkce Mapy, Compass a špičkový trénink. S aplikací můžete sledovat 21 různých psů a nebo lovcůsdílet polohu s jinými lovci, ukládat a zobrazit historii pohybu a vytvářet bezpečné zóny s varovným signálem ( virtuální oplocení). Aktualizace dat je dvouvteřinová se silným zoom zobrazením. Kompas vás zobrazí vzdálenost a směřování členů vašich psích kamarádů. Dogtra Pathfinder nabízí 3 druhy korekce-momentální, kontinuální impuls a zvuk. Dogtra je kompletně vodotěsná

 

Tracker Supra

S novým GPS obojkem Supra máte příjem mobilní sítě i v těch nejnáročnějších podmínkách, a to díky novému řešení antény. Anténa je díky svým vlastnostem ideální pro zachycení a přenos mobilní sítě. Je umístěná směrem ven od těla psa, pro zabezpečení optimální funkci. Jeden mobilní telefon může přijímat pozice psů i z jiných mobilních zařízení s Tracker aplikací bez omezení počtu zařízení. Jak Tracker Supra funguje? Pozice psa posílá každý obojek na centrální server s vlastním ID do Finska. Ten potom posílá pozice automaticky do Vašeho mobilu. Přenos pozic jde přes mobilní data, proto je možné sledování v reálném čase už každé 3 sekundy. 

 

Garmin Alpha 100 + T5

Nejnovější generace systému pro sledování psů Garmin Alpha 100 s dotykovým displejem a zcela novým obojkem T5. Jedná se o spojení technologií GPS s podporou GLONASS a VHF, díky tomu budete mít přehled o každém kroku vašeho psa při naháňkách, záchranářské činnosti i procházce v náročnějším terénu v dosahu až 14,5 km. Nový T5 obojek je vybaven GPS/GLONASS příjiímačem pro dokonalý příjem signálu a sledování za jakýchkoliv podmínek prostředí s podporou nové funkcionality pro nastavení geozón s upozorněními. Sledování Vašeho útěkáře může probíhat i v nepříznivém počasí. Déšť, sníh ani bahno už nejsou žádnou překážkou, zařízení je vodotěsné. V Alphou 100 můžete sledovat až 20 psů najednou, každý GPS obojek posílá údaje o poloze každých 2,5, 5, 10, 30 anebo 120 sekund. Barevný signál má multidotykové ovládání. Alpha 100 mají možnost jednoduše sdílet svou aktuální polohu spolu s dalšími a v případě nebezpečí spustit zvukové upozornění. Led dioda na obojku zvýší bezpečnost a lepší viditelnost, osvětlení je viditelné až do dálky 90 metrů. Alpha 100 je vybavena úsporným režimem, který prodlouží výdrž baterie. Menu je v českém jazyce.

 

Mishiko GPS obojek

Mishiko je speciální GPS obojek a aktivity monitor, který sleduje polohu a fyzickou aktivitu vašeho psa. Disponuje pokročilou technologií, luxusním designem a jednoduchou aplikací, která propojí obojek s vaším chytrým telefonem. Mishiko je chráněno před deštěm i louží. GPS obojek je vodotěsný a může být ponořený ve vodě až na dobu do 30 minut. Váš pes může běhat i plavat kdekoliv bez ohledu na počasí venku. GPS obojek ukazuje polohu vašeho miláčka v aplikaci na smartphonu s přesností do 4 metrů. Globální SIM karta vám umožní monitorovat vaše domácí zvíře dokonce kdekoli v Evropě či USA. Mishiko obojek s GPS vám poskytne neustále přehled, kolik pohybu během dne váš pes udělal a zda měl dostatek fyzické aktivity. Uchovává údaje o zdraví vašeho psa a sdružuje komunitu pejskaře. Používejte Mishiko obojek při venčení každý den, stanovte si nové cíle a zpříjemněte si hrou všechny vaše procházky. Mishiko má speciální nabíjecí stanici, kdy při nabití nemusíte sundavat lokátor z obojku a v provozu vydrží 3 dny. Má úsporné a efektivní podsvícení, abyste snadno našli svého psa i v noci. Pro zapnutí Mischika stačí s lokátorem zatřást.  

 

VIDEO: nastavení virtuální zóny

 

VIDEO: Sdílení polohy s rodinou

 

 

VIDEO: Ukázka fungování GPS lokátoru

 

 

VIDEO: Ukázka profesionálního GPS obojku